Power

Det var sällan hon hade någon på sitt rum mer än hovsdamerns, där fanns ingen att ta in där. Hon kastade en hastig blick då hon väl var inne, för att se till att hovdamerna gjort vad dem fått i uppdrag att göra. 
Ännu en gång såg hon mot sin bror men med en viss tvekan, hon litade inte på hans ord att han skulle vara bra men samtidigt tänkte hon inte börja bråka med honom om det heller. Om han ville prata om det gick han förmodligen till Maya och inte henne. En suck lämnade hennes läppar. 
"I'm..." Hon tystnade, var hon okej? Skulle hon låtsas vara okej? Mannen som hon sett upp till och avgudat hade slutligen visat sig vara en hjärtlös människa som slog sitt eget barn. Han brydde sig inte ett dugg om dem som han själv påstått, de var alla pjäser i hans maktspel. 
"I'm afraid brother, I love father but I'm afraid of him. I'm afraid that the crown prince he takes here will be a horrible man but father won't care cause it will give him the power he wishes for." En djup suck lämnade hennes läppar då hon sjönk ner på sin säng och stirrade tomt fram med tårarna i ögonen. Hon hade alltid älskat sin far men nu visste hon inte längre.


Det knackade på dörren, hon slog upp sin blick och begav sig mot dörren där en av Emmas hovdamer väntade. 
"You need to go down to the kitchen and hide, stay there until the carriage arrives and then you can finally leave." Orden som sades nickade hon till och hon tog sin säck av de två klänningarna, en sjal och guldmynt, utåt såg det ut som det var en vanlig säck med smutsiga kläder. Utan en min på läpparna gick hon genom korridoren, möttes av folk men ingen registrerade henne, eller hon hoppades på det. Väl i köket gjorde hon som hon var tillsagd, snabbt drog hon dock sjalen över håret för att dölja det och ansiktet någorlunda. 


written by elisabeth